<a href="https://www.weerslag.nl" target="_blank"><img border="0" src="https://weerdata.weerslag.nl/image/1.0/?size=ani-8-Actueel-250x250&type=Freecontent&v=76181250" width="250" height="250" /></a>


Weerbericht vandaag dinsdag 23 april om 6u53                       

We krijgen een opnieuw een warme dag. De zon schijnt wel minder fel door de hoge sluierwolken. De maxima stijgen naar 22 a 23°C. De UV straling is hoog dus je verbrand snel. Er staat een matig briesje uit het oosten. Vannacht blijft het rustig en vrij helder met hoge sluierwolken. Heel lokaal is bui niet uitgesloten. De zeer zachte minima dalen naar 13 a 14°C. De wind ruimt naar het zuiden en zal in kracht toenemen.


woensdag: We krijgen een overgansdag met eerst nog flinke opklaringen. Het kwik stijgt naar 21 of zelfs nog 22°C. In de loop van de namiddag en vroege avond komen er buien opzetten. Lokaal is er ook onweer mogelijk. Er staat een strakke zuidenwind met rukwinden tussen 50 en 60km/u.

 


donderdag: Veel bewolking met tijdelijk kans op wat gedruppel, maar het steld weining voor. Vooral in westen van de provincie dat mogelijk, maar ik sluit het ook elders niet uit. In de late namiddag en avond komen er periode met regen en buien opzetten. Het wordt frisser met maxima rond 16°C. Er staat tijdelijk een stevige zuidenwind met rukwinden rond 60km/u.


vrijdag: Wisselvallig met in de namiddag kans op enkele buien die lokaal onweerachtig kunnen zijn. De temperaturen zijn normaal met maxima rond 14 of 15°C. Er staat een goed voelbare zuidwestenwind.


zaterdag: Fris weer met veel bewolking. In de loop van de dag trekt een storing over met regen. De maxima blijven laag met niet meer dan 11°C. Er staat een matig briesje uit het westen.


zondag: Het blijft op een bui na droog en het wordt opnieuw wat zachter met maxima rond 14°C. De wind blijft vanuit het westen waaien.


Samenvatting:

We krijgen een terugval met normale temperaturen en meer wind. De neerslagkans neemt toe wat goed nieuws is voor de natuur. Zaterdag wordt het tijdelijk te fris voor de tijd van het jaar.


Amerikaans weermodel:

Temperatuurverwachting 

 Neerslagverwachting

Windsnelheid

 

Europees ECMWF weermodel (windstoten)

Grijze stippelijn 75 km/u. Roze stippelijn 100 km/u