a href="https://www.weerslag.nl" target="_blank"><img border="0" src="https://weerdata.weerslag.nl/image/1.0/?size=ani-8-Actueel-250x250& <


Weerbericht vandaag donderdag 18 juli 6u52                

Er zijn hoge en middelhoge wolken. Soms kan de zon tijdelijk schijnen, maar halfweg de namiddag en vroege avond zijn er enkele lokale buien mogelijk. Het kwik stijgt naar gemiddeld 23°C. Er staat eerst een zwakke zuidwestenwind, die in loop van de dag matig zal worden. In de avond wordt hij opnieuw zwak. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen overwegend droog. Vannacht zijn er opklaringen. Het koelt af naar gemiddeld 15°C.


vrijdag: We krijgen opnieuw aangenaam zomerweer met vrij veel zon. Er zullen wel hoge wolkensluiers zijn. In de loop van de dag zijn ook enkele stapelwolken mogelijk. Het wordt warm met maxima rond 24 a 25°C. De zuidwestenwind waait zwak en later matig. Op het einde van de dag ruimt de wind naar het zuiden en zal hij zeer zwak worden.


zaterdag: Het wordt een wisselvallig dag. Sommige weermodellen geven al van in de voormiddag enkele buien, maar er zijn er ook die de storing pas rond of in de namiddag laten doorkomen. Dat heeft natuurlijk zijn invloed op de temperatuur want als de buien later komen kan het 25°C worden, maar trekt de deze zone vroeger over wordt iets minder warm. Er is ook kans op onweer dat lokaal stevig kan zijn vooral in de namiddag is kans dit het geval zijn. Het gaat om buien dus er kunnen ook plaatsen bij zijn waar het gewoon droog blijft. De wind komt eerst het zuiden, maar zal ruimen naar zuidwesten en matig worden. Tijdens een onweer zijn er enkele rukwinden mogelijk.


zondag: Er komt een verbetering in het weerbeeld. We gaan dan ook een zonnige dag krijgen met soms enkele stapelwolken. De temperaturen zijn aangenaam met maxima rond 24 of 25°C. Er staat een zwak tot matig briesje uit het westen.


maandag: We krijgen uit het zuiden zeer warme lucht en de zon zal flink schijnen. Het kwik stijgt naar 29 tot lokaal 30°C. De nacht naar dinsdag blijft het zeer zacht met minima rond 19°C.


dinsdag: Het wordt een zeer hete zomerdag met veel zon. Het kwik kan stijgen naar gemiddeld 34°C. Ik ga deze tendens blijven volgen en indien nodig een waarschuwing geven.


Samenvatting:

Het wordt warmer met vooral vandaag en zaterdag een buienkans. Vanaf zondag krijgen we een stabiele zomerperiode. Op maandag kan het kwik 30°C bereiken. Dinsdag kan dat zelfs 34°C worden.


Amerikaans weermodel:

Temperatuurverwachting 

 Neerslagverwachting

Windsnelheid

 

Europees ECMWF weermodel (windstoten)

Grijze stippelijn 75 km/u. Roze stippelijn 100 km/u